17 Kasım 2014 Pazartesi

Evrim Çakıcı : Prematüre Bebek

Bazılarımız için Anne olmak daha zordur..

Anne olmak zaten tam anlamı ile büyük fedakarlık gerektirir. Dünya’ya yeni gözlerini açmış bir Bebeğin tüm ihtiyaçlarından sorumlusundur artık.. Önce Bebek..


Beslenmesi, gaz çıkarması, uykusuz geceler, diş çıkarma ve daha bir sürü şey.. Aslında hepinizin kulağına ne kadar tanıdık geliyor öyle değil mi ?

Lakin, yukarıdaki manzaradan daha farklı senaryolarda var hayatta..Prematüre Annesi olmak gibi…

Zordur Prematüre Annesi olmak..Bazılarımız için Annelik serüveni farklı yazılmıştır..

40 Hafta süren hamilelik serüveni, çeşitli sebeplerle erken doğum ile sonuçlanabiliyor..İşte tam burada büyük bir mücadele başlıyor Prematüre Bebekler ve Prematüre Anneleri için..

Yeni doğan yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi vermeye başlar Prematüre Bebekler.. Aslında Anne karnında olmaları gerekirken, tüm yaşam desteklerini kablolar ve makinelerden almaya çalışırlar..

Ya Anneler; kendisini bile unutur Anne o sırada..Tek istediği Bebeğin sağlıkla yaşama tutunmasıdır..

Bu gibi durumlarda Doktorların bazı söylemleri vardır; ‘’ Yaşayamayabilir, yürüyemeyebilir, göremeyebilir, duyamayabilir ‘’ .. Bu durumda Anne’den hep güçlü olması beklenir…Hatta bu kadar üzücü senaryolardan sonra, hiç bir şey olmamış gibi davranmanı ve süt sağmanı beklerler..Halbuki bu senaryolar altında ne kadar zordur..


Prematüre bebekler yaşama tutunabildiklerinde, yaşıtlarını yakalamak için hızlıca koşmaya başlarlar..Çoğu zaman geçerler bile yaşıtlarını..

Onlar savaşçı ve güçlü kahramanlar.. Biz de onların Güçlü Prematüre Anneleriyiz..

Kasım ayı prematüre bebek farkındalık ayı olarak ilan edildi. Prematüre bebekleirmizin sağlıkla hayata tutunabilmeleri için daha nitelikli yeni doğan yoğun bakım ünitelerine, daha fazla uzman personele, daha fazla ilgi ve sevgiye, daha fazla farkındalığa ihtiyaç var..

Farkındalığımızın daha çok artması dileği ile..

Prematüre Anne

Evrim Çakıcı





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...